Bodrum Belediyesi

Bodrum

Bodrum Belediyesi

Deniz Müzesi

İlk kez 2010 yılı ekim ayında Bodrum Yat Festivali kapsamında Bodrum kalesi önünde kurulan 144 m² çadır içinde Bodrum'un değerlerini özetle anlatan bir kurgu, özenle yapılmış 18 adet "Bodrum tipi" tekne modelinin sunulduğu bir sergileme ile başlamıştır. Bodrum Ticaret Odası'nın proje liderliği ve Bodrum Belediyesi'nin önemli katkılarıyla ilerleyen proje Müze Projesi Tanıtım Sergileri olarak yer almış, Bodrum merkezinde bulunan eski bedesten binasının müze olarak tahsis edilmesiyle 15 Ekim 2011 tarihinde halkın hizmetine açılmıştır.

Bodrum'da bölgenin ekonomik, sosyal ve kültürel hayatında önemli bir yere sahip olan değerleri "Bodrum tipi" teknelerin orijinallerine sadık modellerinin Bodrumlu büyük usta Ali Kemal Denizaslanı tarafından yapılmasıyla başlayan projede şu anda 48 adet model tekne sergilenmektedir.

Müzenin üst katında ayrılan özel bölümde, 23 Aralık 2011 tarihi itibariyle ziyarete açılan, Hasan Güleşçi'nin yaklaşık 40 yıllık bir zaman diliminde dünyanın çeşitli bölgelerinden toplanarak oluşturduğu çok değerli ve zengin (168 aileye ait 6.000'e yakın deniz kabuğu) "Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu" sunulmaktadır.

"Cevat Şakir Kabaağaçlı Koleksiyonu" kısmında, Kabaağaçlı'nın aile ağacı ile başlayan bilgilendirme ile bebekliği, aile albümünden seçilmiş özel fotoğraflarıyla yaşamından kareler, tarihi belgeler ile kendi kaleminden yazdığı yazıları, çizdiği resimleri ve kişisel eşyaları sergilenmektedir.

Çarşı Mah. Nazım Hikmet Sok. No: 4/1 48400 MUĞLA

0252 316 33 10

www.bodrumdenizmuzesi.org

Paylaş: