Bodrum Belediyesi

Kardeş Şehirler

Kardeş Şehirler

Tepebaşı / ESKİŞEHİR
03.02.2022

Bodrum Belediyesi & (Eskişehir) Tepebaşı Belediyesi
Kardeş Şehir İlişkileri

    2008 Yılında ilçe statüsü elde eden Tepebaşı, şehri ikiye bölen Porsuk Çayı’nın kuzeyinde yer almaktadır. Eskişehir ili Tepebaşı nüfusu 2020 TÜİK verilerine göre 371.303 olarak tespit edilmiştir. Şehrin ve ülkemizin önemli üniversitelerinden olan Anadolu Üniversitesi, Tepebaşı’nda bulunmaktadır. Tepebaşı 91 Mahalleden müteşekkil, Eskişehir kent merkezinin kuzey, kuzey-batısında bulunmaktadır.  
    Bodrum Belediyesi ile Eskişehir İli Tepebaşı Belediyesi temsilcileri karşılıklı bir çok ziyaret gerçekleştirmiştir. Ekim 2019 tarihinde Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ile Yerel İzleme, Araştırma ve Uygulamalar Derneği tarafından Eskişehir’de gerçekleştirilen Eşitlik Birimleri Çalıştayı’na katılmış; toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik yapılan faaliyetleri yerinde incelemiş, daha sonra Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç'ı makamlarında ziyaret edilmiştir. Yapılan verimli ikili görüşmeler, incelediğimiz çalışmalar ve projeler sonucu Tepebaşı Belediyesinin de desteği ile Belediyemiz bünyesinde “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi” kurulmuştur. 
    Tepebaşı Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu, pandemi sebebiyle 2020 yılında gerçekleştirilememiş; ancak bu sempozyumun bu yılki konsepti kapsamında Temmuz ayında Bodrum Kumbahçe’de, Doç. Esra Sağlık Şenalp tarafından, Eskişehir toprağı kullanılarak “saçları rüzgarda dalgalanan mavi saçlı bir kadın”ın tasvir edildiği eserin açılışı, Tepebaşı Belediye Başkanı Sayın Dt. Ahmet ATAÇ ve Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ARAS tarafından gerçekleşmiştir. Açılışın ardından Sayın Ataç, Başkanımız Sayın Ahmet ARAS tarafından makamında ağırlanmış ve ikili ilişkilerimizin sürdürülebilir olması adına verimli bir görüşme gerçekleşmiştir.
    1 Temmuz 2021 tarihinde Tepebaşı Belediyesi Meclis kararı ile Bodrum Belediyesinin “Kardeş Kent İlişkisi Kurulması” özetli onay kararı çıkmış; ancak Bodrum genelinde bu yıl Temmuz ayı sonunda başlayan yangın afetine karşı mücadelemiz ve akabinde yangın sonrası Belediyemizin organize ettiği Koordinasyon Merkezi kanalıyla afetzedelerin hizmetine odaklanmış olmamız sebebiyle, Tepebaşı Belediyesi’nin bu meclis kararı Ocak 2022’de tarafımıza ulaştırılmıştır. 
    Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç, orman yangınlarının meydana geldiği bölgemizde bir dizi temasta bulunmuş; Başkanımız Ahmet Aras ile makamlarında bir görüşme gerçekleştirmiştir. Eskişehirliler adına geçmiş olsun dileklerini ileten Sayın ATAÇ Bodrum dahil diğer afet bölgelerinde tahrip olan ormanlarımızı yeniden yeşertmek adına 700 fidan bağışlamıştır.Ayrıca 11 – 13 Aralık 2021 tarihleri arasında Belediyemiz bünyesindeki Mali Hizmetler Birimi’nin Tepebaşı Belediyesi’ne ziyaretleri olmuş ve alanları ile ilgili verimli görüşmeler gerçekleşmiştir.
    07.01.2021 Tarihli Tepebaşı Belediyesi Meclis Kararının ardından, Bodrum Belediyesi 03.02.2022 tarihinde aldığı belediye meclis kararıyla iki kent belediyesi arasında Kardeş Şehir ilişkisi tesis edilmiştir.
    Tepebaşı Belediyesi ve Bodrum Belediyesi arasındaki kardeş şehir ilişkileri ve Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında, 30 Eylül 2023 tarihinde kardeş şehir Eskişehir Tepebaşı Belediyesi iş birliğinde, Bodrum Belediyesi tarafından “İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası” konseri organize edilmiştir.

Paylaş: