Bodrum Belediyesi

Kardeş Şehirler

Kardeş Şehirler

Beşiktaş / İSTANBUL
11.03.2022

Bodrum Belediyesi & Beşiktaş Belediyesi
Kardeş Şehir İlişkileri

    Bodrum Belediyesi, Türkiye’deki birçok ilçe belediye temsilcilerinin gerçekleştirdiği, yerel yönetimlerdeki başarılı uygulamaların paylaşıldığı ‘Belediye Başkanları Toplantıları’nda, Beşiktaş Belediyesi’nin başlattığı Saha Çözüm Hareketi uygulamasına dair bilgilendirilmiş ve projenin Bodrum Belediyesi hizmet faaliyetlerinde de hayata geçirilmesi adına Beşiktaş Belediyesi Başkanı Sayın Rıza AKPOLAT ile görüşmeleriniz olmuştur. Bu görüşmeler sonrasında, Bodrum Belediyesi’nin ‘Basın Yayın & Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ tarafından ‘Saha Çözüm Hareketi’ projesinin hayata geçirilmesi süreci başlatıldı. Bahsi geçen uygulamayı yerinde görmek ve uygulamanın işleyişi üzerine fikir alışverişinde bulunmak amacıyla Beşiktaş Belediyesi’ne ziyaret gerçekleştirilmiştir. Bodrum Belediyesi yetkilileri, Beşiktaş Belediyesi’nin Saha Çözüm Hareketi Birimi ile bu doğrultuda görüşmelerde bulunmuştur. 
    Bodrum’un çok göç alan yapısı baz alındığında, alt ve üst yapı sorunlarını gidermek, Bodrum’un tüm sakinlerine, STK’lardan esnafa, eğitim öğretim kurumlarından engelli yurttaşlarımıza, her yaştan ve her mahalleden herkese kapı kapı gidip ulaşmak, yurttaşlarımızla doğrudan temas kurmak, talep, dilek ve tüm şikayetlerin çözümü adına iletişim kanalı kurmak amacıyla ve Sosyal Belediyeciliğin bir gereği olarak Bodrum Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi ile  Saha Çözüm Hareketi uygulaması hususunda protokol imzalamıştır.
    03.03.2022 Tarihli Bodrum Belediyesi Meclis Kararı ve 11.03.2022 tarihli Beşiktaş Belediyesi Meclis Kararı ile iki Belediye Kardeş Şehir ilişkisi tesis etmiştir.

Paylaş: