Bodrum Belediyesi

Kardeş Şehirler

Kardeş Şehirler

Arsuz / HATAY
03.04.2023

Bodrum Belediyesi ve Arsuz Belediyesi (Hatay)
Kardeş Şehir İlişkileri

    6 Şubat 2023 Tarihinde Kahramanmaraş merkezli, on ilimizi doğrudan etkilemiş deprem felaketi sonrası, Bodrum Belediyesi olarak, Bodrum Kaymakamlığı öncülüğünde STK’lar ile istişare etmiş, afet bölgesine Belediye Başkanımız Sayın Ahmet ARAS başta olmak diğer ilgili belediye çalışanlarımız, 2 adet transit minibüs, 2 adet mobil mutfak, 2 adet çekici, 2 adet kamyon, 2 adet kepçe, 1 adet lobet ve 1 adet ambulans ile yola çıkmıştır. Deprem sonrası, Bodrum Belediyesi olarak, kaymakamlıkla yapılan istişarelere bağlı olarak halkımızın değerli destekleri ile yardımların afet bölgesine ulaştırılması hususunda destek sağlanmıştır. Belediyemiz, depremzede vatandaşlarımıza daha sağlıklı hizmet verebilmek için Hatay ilinin Arsuz ilçesinde yer alan EXPO alanında, ‘Bodrum Belediyesi Hatay Arsuz Dostluk Kenti‘ni kurmuştur. Dostluk kentimizde depremzede vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermek amacıyla Bodrum Belediyesi olarak, 19 araç ve 49 Görevli Bodrum Belediyesi Personeli ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.
    Arsuz ilçesinde kurulumunu gerçekleştirdiğimiz ‘Bodrum Belediyesi Hatay-Arsuz Dostluk Kentinde’ 140’ı çocuk toplam 930 kişi konaklamaktadır. Altyapı Sistemi yapılan dostluk kentimizde; 79 konteyner, 132 çadır, 1 idari bina (prefabrik), 400 m² prefabrik yapı, çocuk parkı, eczane, 2 sınıflı kreş (konteyner) ile 1 çadır ilkokulda 5 eğitimcimizle hizmet ediyoruz. 21 Tuvalet ile 19 duş bulunan 20 bin metrekarelik alanda Bodrum Belediyesi personellerinin yanı sıra 2 Doktor, 1 Hemşire ve 19 Gönüllü görev yapmaktadır. Dostluk kentimizde 2’si mobil toplam 5 mutfak ile 8 noktada günlük 3 bin kişilik sıcak yemek çıkarıyoruz. 
    Bodrum Belediyesi olarak ilçemize gelen afetzede vatandaşlar kapsamında ilçemizde şu an 8 bine yakın deprem mağduru bulunmaktadır. AFAD koordinasyonunda, Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, BODER, TÜRSAB ve ilçedeki STK’ların yardımları ile deprem mağduru vatandaşların barınma ihtiyacı karşılanmaktadır. Bodrum Belediyesi olarak deprem bölgesinden ulaşım ve konaklama için belediyemizi arayan 5 bin 34 kişiye cevap verdik. Belediyemiz organizasyonu ile otellerde konaklatılan kişi sayısı 250’yi bulmuş, ancak daha sonra çıkış yapanlar bu otellerden çıkış yapanlar olmuştur. Bodrum Belediyesi olarak, Bodrum’a ulaşımı sağlanıp yakınlarına yerleşmesi sağlanan afetzede vatandaşlarımızın sayısı ise 76’dır. Belediyemiz araçları ile Bodrum’a ulaşımını sağladığımız kişi sayısı ise 202’dir.
    Konaklayan vatandaşlarımıza yapılan yardımlar kapsamında, 210 deprem mağduru vatandaşın kıyafet ve hijyen malzemeleri ihtiyaçları giderilmiştir.  Sağlık sorunu olan 38 deprem mağduru hastanelere götürülerek tedavileri yapılmıştır. Depremde kimliklerini kaybeden 27 vatandaşımızı İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne götürülerek yeni kimlik kartları çıkarılmıştır. Depremden en çok etkilenen 82 çocuğumuzun psikolojik destek alması için pedagoglar eşliğinde oyunlar oynanıyor ve oyuncaklar hediye edilmektedir. Başta Bodrum Belediyesi Deniz Müzesi olmak üzere depremden etkilenen çocuklara yönelik birçok etkinlik ve atölye düzenlenmektedir. Süt ihtiyacı olan çocuklarımız için ‘Belediye Halk Sütün’ depremzede vatandaşlarımızın kaldığı otellere dağıtımı gerçekleşmiştir.  
    Bodrum Belediyesi olarak olağanüstü tedbir ve dayanışma ile afetzede yurttaşlarımıza destek verdiğimiz bu zor zamanlara istinaden, Hatay İli, Arsuz Belediyesi ile Kardeş Şehir ilişkisi kurulması amacıyla 02.03.2023 tarihinde Belediye Meclis Kararımızı aldık. Konuya ilişkin 03.04.2023 tarihli Arsuz Belediyesi Meclis Kararı tarafımıza ulaşmıştır.
    Bodrum Belediyesi, 6 Şubat 2023’te meydana gelen ve 11 ilde hissedilen deprem sonrası Belediyemiz tarafından kurulan Hatay Arsuz Dostluk Kenti'nde, depremzede vatandaşlarımıza hizmette çalışmalarına devam etmiştir.
    Bodrum’dan gelen gıda ve giyim yardımlarıyla başlayan çalışmalar sonrası kurduğumuz kentte, vatandaşlarımızın daha konforlu olarak yaşamlarını sürdürmeleri için yenilikler yaparak, kentte yer alan çadırların tamamını kaldırdık. Bodrum & Hatay Arsuz Dostluk Kenti’nde yapılan yenilikler kapsamında, 290 adet konteyner evin yerleşimi yapılmış, bölgeye dostluk kentimiz bin 400 vatandaşımıza konaklama imkânı sağlayacak duruma getirildi. Konteyner kentte duş, mutfak, oturma grubu, yatak, televizyon, klima, ocak, şofben gibi bütün olanaklar vatandaşlarımızın hizmetine sunulurken, sosyal tesis, depolama alanları, berber, kuaför, kafe, market, çocuk oyun alanları, kütüphane, eczane, sağlık kabini, kreş ve çamaşırhane vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam etmektedir. 
    Ayrıca konteyner kent etrafına yürüyüş ve bisiklet yolları yapılmış; altyapı, peyzaj ve çevre güvenliği için çitle çevirme işleri yine Belediye ekiplerimiz tarafından yapılmıştır. Dostluk Kenti, çalışmaların tamamlanmasının ardından, belirlenecek plan dahilinde bölgedeki yerel yönetime teslim edilecektir.

Paylaş: