Bodrum Belediyesi

Kardeş Şehirler

Kardeş Şehirler

Ovacık / TUNCELİ
06.12.2022

Bodrum Belediyesi & (Tunceli) Ovacık Belediyesi
Kardeş Şehir İlişkileri

    Tunceli’nin kuzeyinde yer alan Ovacık ilçesi, Tunceli ilinin en büyük ilçesidir. İl merkezine 65 km uzaklıkta bulunan İlçeye ulaşım, Munzur Vadisi Milli Parkı içerisinde yer alan eşsiz doğa manzaralarıyla dolu kara yolu üzerinden sağlanmaktadır.
    Ovacık Ovası Tunceli ilinin en geniş ve önemli tarım alanlarındandır. Temel tarım ürünleri buğday ve fasulye olan ilçede, kış mevsiminin çok soğuk, karlı ve uzun sürmesi tarımsal etkinliği üç ay gibi kısa bir zamana sıkıştırmıştır. Yaz aylarındaki arıcılık faaliyeti son on yılda ciddi gelişmeler kaydetmiştir. İlçeye bağlı köylerde hemen her aile küçük ölçekli de olsa hayvancılıkla uğraşmaktadır. Turistik ve kutsal niteliği bilinen Munzur Gözeleri, ilçenin 20 kilometre batısında yer almaktadır. 
    Halkın geçim kaynağı daha çok tarım ve hayvancılığa dayanmakta olup, ilçeye ayrı bir güzellik katan ve turizm cazibe merkezi yapan Munzur çayının çıkış noktası olan Munzur gözeleri burada bulunmaktadır. Dünyaca meşhur olan ve sadece Munzur suyunda yasayan “Kırmızı Benekli Alabalık” ilçenin önemli ürünlerindendir. 2021 Yılı verilerine göre ilçe merkezinin nüfusu 6.366 olup, köylerinin nüfusu 2613 kişi olmak üzere toplam 8979 nüfusa sahiptir.
    Ovacık Belediyesi Bakliyat ekimi için gerekli desteği ve dayanışmayı sağlayarak üretimi arttırmak, üretimden koparılan insanlarımızı tekrar üretime dahil etmek için bir program yürütmektedir. 2009- 2014 yıllarında ilçeye kurulmuş olan ‘bakliyat eleme ve paketleme tesisinin yanı sıra 50 kadına 5′ er dönümlük arazi, tohum, traktör ve patos desteği sunulmuştur. Yürütülmekte olan bu program kapsamında, köylerinden koparılan ve ilçede işsiz ve üretimsiz kalan insanların geleneksel üretim tarzlarına kavuşturmak hedeflenmiştir.
    11.03.2022 Tarihli Ovacık Belediyesi Meclis kararının ardından, 12.06.2022 tarihli alınan Bodrum Belediyesi Meclis Kararına istinaden iki kent belediyesi arasında Kardeş Şehir ilişkisi tesis edilmiştir.
    Kardeş Şehrimiz (Tunceli) Ovacık’a, 25-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında; Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü teknik personellerinden Tarımsal Hizmetler Müdür Vekili - Zir.Müh. Mehmet Ali BAHAR,  Zir. Müh. Ercan PEHLİVAN, Zir. Müh. Abdurrahim DÖNMEZ ve Belediyemiz Meclis Üyelerimizden Cafer DOĞAN, Mustafa COŞKUN, Özden   BAYSAL ve Numan CÖMERT olmak üzere 7 kişilik bir ekip, Bodrum Belediyesi’ni temsilen Ovacık’a bir ziyaret gerçekleştirmiştir. 
Gerçekleştirilen kapsamında, kardeş şehir Ovacık Belediyesi’nin kendi bölgesinde gerçekleştirmiş olduğu tarımsal faaliyetler incelenmiş, başarılı uygulamalar tespit edilmiş ve iki belediye arasında tarımsal faaliyetler kapsamında proje deneyimleri paylaşılmıştır.

Paylaş: