İcraatlar

Tarım Devam Eden

GARAOVA'DA FRONTAG NEXUS PROJESİ TANITIMINI YAPTIK

22.08.2023

Bodrum Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğümüz tarafından Garaova Tarım Park’ta FrontAg Nexus Projesinin tanıtım toplantısı gerçekleşti

Avrupa Birliği Araştırma ve İnovasyon Programı çerçevesi HORIZON 2020 kapsamında desteklenen ve finanse edilen PRIMA Hibe Programına başvuruda bulunulurken liderliğini Münih Üniversitesi’nin yaptığı, İtalya ile 5 Akdeniz ülkesinin yer aldığı ve 10 ortakla desteklenen FrontAg Nexus Projesi'nin amacı, 36 ay boyunca öncü tarım tekniklerinin bölgemizde sosyoekonomik etkilerinin araştırıması ve Bodrum’da pilot eğitici tesisler kurulması olacak. Bu tesislerde tüm paydaşlarımız, çiftçilerimiz, Bodrum Ziraat Odası, tarım kooperatiflerimiz, bu işlerle uğraşmak isteyen çiftçilerimizle beraber bu sistemleri değerlendirecek ve bölgemizde kullanılabilirliği yaygınlaştırılması üzerine birlikte kararlar alınacak.