BODRUM’DA 18 MART İÇİN ANMA TÖRENİ

18 Mart 2017 22:24

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 102. Yılı ve 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü kapsamında Bodrum’da anma törenleri ve çeşitli etkinlikler düzenlendi.

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü Programı, sabah saatlerinde Bodrum Belediye Meydanı’nda düzenlenen resmi törenle başladı. Törene Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Başsavcı Vekili Tolga Yamalı, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum İlçe Garnizon Komutanı Albay İzzet Adagideli, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin, İlçe Emniyet Müdürü Haluk Baş, siyasi parti temsilcileri, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyesi gaziler, STK’lar ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören sonunda çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Atatürk Anıtı önüne çelenk bırakıldı. Bodrum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Külcü'nün günün anlam ve önemine ait yaptığı konuşmanın ardından  tören,  Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezinde devam etti.

Öğrenci velileri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anma etkinlikleri, Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi, Şehit Serkan Göker İlkokulu ve Şehit Mehmet Coşkunsu Ortaokulunun hazırladığı gösteriler ile devam etti. Çanakkale konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle program sona erdi.

Etkinlikte ayrıca Herodot Kültür Merkezi önünde şehitlerimiz için lokma döktürülüp vatandaşlara ikram edildi.

Kutlamaların Ardından Bodrum Kaymakamlığı tarafından Bodrum Öğretmenler Evi'nde, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi üyelerine özel yemek verildi.