AHMET ARAS

BODRUM’DA GOLF VE TENİS KULÜBÜ AÇILDI

5 Kasım 2012 09:17

9 çukurlu golf ve 5 toprak tenis kortunun yer aldığı 9,5 dönüm arazi üzerine kurulan Bodrum Golf&Tennis Club açıldı. Açılış törenine Muğla Valisi Fatih Şahin, Bodrum  Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz, Yalıkavak Belediye Başkanı Mustafa Saruhan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Golf Federasyonu Başkan Yardımcısı Erol Rüstemoğlu, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Eski Gençlik ve Spor Bakanı Fikret Ünlü, Bodrum Golf&Tennis Club Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk ve kalabalık bir davetli gurubu katıldı.

Açılışı yapan Bodrum Golf&Tennis Club Genel Müdürü Caner Tuna, 5 yıl önce 5 delikli antrenman sahasından uluslararası boyutta bir tesis haline gelen Bodrum Golf ve Tenis Kulübü’nü anlattı ve emeği geçenler tek tek teşekkür etti.

Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan ise 5 ay turizm yapan Bodrum’un turizminin 12 aya yayılması gerektiğini söyleyerek şöyle konuştu; Bodrum’da golf sahaları fazlalaşırsa kışın kapalı olan oteller 12 ay çalışır, ekonomiye ciddi katkı sağlanır. Sayın Fikret Öztürk’ten Mumcular beldesindeki 1400 dönümlük arazisine Türkiye’nin en kaliteli ve büyük golf sahası yapmasını bekliyoruz. Yeter ki turizm sezonu yılın tüm aylarına yayılsın.

Bodrum Golf&Tennis Club’ın arsa sahibi olan ve Ortakent-Yahşi Belediye Başkanlığı döneminde tesise büyük katkı sağlayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da şunları söyledi; Bodrum’da turizmin 12 aya yayılması için Bodrum Belediyesi olarak her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.  Bu tesisin temeli 5 yıl önce atıldığında bize karşı çıktılar, çevreciler eylem yaptı. 5 yıl önceki 5 delikli antrenman sahasından bugün uluslararası ölçülerde bir tesis haline geldi. Golfun turizme katkısı inkar edilemez. Golf turizminde Bodrum da hak ettiği yeri alacaktır.

Bodrum Golf&Tennis Club Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Öztürk, kulübün yapı olarak Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi ve şöyle konuştu; 249 ortaklı ilk ve tek golf ve tenis kulübü şirketini kurarak Türkiye’de bir ilke imza attık. Amacımız kış aylarında da Bodrum’da turizmin canlanması. Başta Antalya olmak üzere kış aylarında binlerce yerli yabancı zengin turist ülkemizin turizm ekonomisine çok ciddi katkılar sağlıyor. Bodrum’da bu yüzden golf tesislerinin sayısı artmalıdır. Bu sayede Bodrum, yaz ve kış turizmin en önemli merkezi olacaktır. Bodrum’da tenise büyük ilgi var. Bu yüzden kulüp olarak tenise de yatırım yaptık. 5 kortlu tenis ve 9 çukurlu golf tesisimiz Bodrum turizmine önemli katkılar sağlayacak.

Bodrum Golf&Tennis Club’ın onursal ortaklarından olan Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç ise dünyada başkentinde golf tesisi olmayan nadir başkentlerden birinin Ankara olduğunu söyledi ve “1940’lı yıllarda İstanbul’da kurulan golf kulübü maalesef Ankara ve İzmir’de yok. Dünyada golf kulübü olmayan bir başkent olan Ankara’nın bu eksiğini Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a bizzat ilettim. Umarım Türkiye golf gerçeğinin farkına varır ve ülke turizmine önemli katkılar sağlanır. Böyle bir tesisi Bodrum’a kazandıranlara minnetarım” dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin ise golf turizminin yaz kış önemli turizm girdisi sağlayan bir ekonomi olduğunu söyleyerek; “Muğla özellikle Bodrum golf turizmi için çok ideal. Yatırımcıların önünü açmamız gerekiyor. 12 aya yayılacak turizmle ilimiz turizmde büyük atılım yapacaktır” dedi.

Açılış töreni sonunda tesisinin yapımında emeği geçenlere Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Golf&Tennis Club Yönetim Kurulu Üyeleri ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören tarafından plaket verildi.