Bodrum Belediyesi

Kardeş Şehirler

Kardeş Şehirler

Prizren / KOSOVA
13.07.2023

Prizren & Bodrum


    2020 yılında Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Aras’ın Prizren ziyareti ve 24-26 Ağustos 2021 tarihlerinde Prizren’de gerçekleşen (Invest In Prizren) ‘Prizren Yatırım ve Kalkınma Forumu’na (Dönemin Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı öncülüğünde heyetimizin) Prizren ziyareti ile başlayan Prizren ve Bodrum ilişkileri, Prizren Belediye Başkanı Shaqir Totaj’ın 12.09.2022 tarihinde Bodrum’a resmi olmayan bir ziyaret gerçekleştirmesiyle sürmüştür. Bodrum Belediyesi ve Prizren Belediyesi arasında Kardeş Şehir olma sürecinde, Prizren Belediyesi'nin 30 Haziran 2022 tarihli belediye meclis kararı ve akabinde konuya istinaden, 02.09.2022 tarihli Bodrum Belediyesi Meclis Kararı sonucu Prizren Belediyesi ile Kardeş Kent ilişkisi kurulmasına oy birliği ile karar verilmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın 07.11.2022 tarihli yazısına istinaden Bodrum Belediyesi ile Prizren Belediyesi'nin Kardeş Şehir ilişkisi kurması hususunda onay alınmıştır. 13 Temmuz 2023 tarihinde Prizren Belediye Başkanı Sayın Shaqir TOTAJ ve Prizren Belediyesi Meclis Başkan Yardımcısı Sayın Levent BUŞ’un Bodrum’a gerçekleştirdiği resmi ziyaretleri kapsamında, iki kent belediyesi arasında Bakanlık onaylı "Kardeş Şehir Protokolü" imzalanmıştır.

    Prizren Belediyesi, 9-12 Ağustos 2023 tarihleri arasında Prizren’de gerçekleşen ‘Dokufest Kısa Film Festivali’ kapsamında Bodrum Belediyesi heyetini davet etmiştir.

    Davete binaen belediyemizi temsilen, Başkan Vekilimiz Sayın Emel ÇAKALOĞLU, Belediye Meclis üyelerimiz Sayın Ayşenaz GÜLTEKİN ÖNCEL, Yunus ASLANPARÇASI, Mustafa ÇORTOĞLU, Mustafa COŞKUN, Numan CÖMERT, Basın Yayın & Halkla İlişkiler Müdür Vekili Kenan APAYDIN ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Sorumlusu Timur ALTIOK’tan oluşan heyetimize ayrıca BODTO YK Üyesi Sayın Gürkan TOPAN ve yatırımcı Sayın Cenk SEZGİN de ilçemizi temsilen görüşmelere iştirak etmişlerdir.

    Bu ziyaret kapsamında, T.C.Prizren Başkonsolosu Sayın Celal DOĞAN, Prizren Belediyesi Meclis Başkanı Sayın Antigona BYTYQI (Butiki), Prizren Belediye Başkanı Sayın Shaqir TOTAJ heyetimiz tarafından makamlarında ziyaret edilmiş olup, daha sonra Kiriazi Kardeşler Ortaokulu’na, Kosova Türk Öğretmenleri  ve DOĞRU YOL Türk Kültür Sanat Derneklerine ziyaretler gerçekleştirmiştir. 

    DOĞRU YOL Türk Kültür Sanat Derneği’ne gerçekleştirilen ziyaret kapsamında, öğrenciler tarafından halk dansları ile Türk Halk Müziklerinden oluşan bir gösteri sunulmuştur. Kosova Türk Öğretmenleri Derneği’ne gerçekleştirilen ziyaretimizde ise, başta Prizren olmak üzere Kosova’daki Türkçe dilinde verilen eğitim ve öğretim yapısı hakkında bilgiler edinilmiş, öğrenim gören öğrencileri desteklemek adına, belediyemiz tarafından gönderilmiş olan 160 adet okul eğitim seti öğrencilere hediye edilmiştir. Gerçekleştirilen görüşmelerde, Prizren ve Bodrum arasında turizm, ticaret ve kültürel alanlarında ikili ilişkilerin geliştirilmesi adına istişarelerde bulunulmuş, iki kentin turizm açısından etkili tanıtımlarının yapılması ve Bodrum-Prizren arasında doğrudan uçuş sayılarının arttırılması için hava yolu firmaları ile gerekli görüşmelerin yapılması hususunda fikir birliğine varılmıştır.


Paylaş: