AHMET ARAS

TURİZM BAKANI ERSOY İLÇEMİZDEYDİ

4 Haziran 2019 13:50

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, bayramın ilk günü Bodrum'daydı. Turizm Bakanlığı tarafından TURAŞ'a yaptırılan ve Türkiye'nin bakanlık tarafından hayata geçirilen ilk 'Halk Plajı' olan tesisi hizmete açmak amacıyla ilçemize gelen Bakan Ersoy, hem Bodrum protokolü ile paylaştı hem de incelemeler yaptı.

Sabah saatlerinde helikopter ile Dalaman'dan Bodrum'a gelen Bakan Ersoy'u Bakan Yardımcıları, Muğla Milletvekili M.Yavuz Demir, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen ile partilileri ve İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Yörükoğlu karşıladı.

Bakan Ersoy ve beraberindekiler, ilk olarak Tavşanburnu mevkiinde bakanlık tarafından yaptırılan halk plajına gitti. Turizm Bakanlığı'nın işlettiği ilk halk plajı olma özelliğini taşıyan tesisi dolaşan Ersoy, 400 kişi kapasiteli plajın ücretsiz girişi ve uygun fiyatlarıyla misafirlerini ağırlamaya başlayacağını söyledi. Bakan Ersoy, daha sonra partilileriyle bayramlaşmak üzere Ak Parti İlçe Binası'na gitti. Ersoy ziyaretin ardından Bodrum Kalesi'ne geçerek burada bir kez daha Kaymakam Yılmaz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ile bir araya geldi. Kale'nin restore edilen bölümleri ile Kuzey Hendeğindeki gösteri alanında incelemelerde bulunan Ersoy, Devlet Opera ve Balesi'nin ilk gösterisini 10 Haziran tarihinde bu sahnede gerçekleştireceğini açıkladı.

Bodrum için verdikleri sözleri tek tek yerine getirdiklerini söyleyen Ersoy, sırada Sualtı ve Arkeoloji Müzesi'nin olduğunu söyleyerek, bu konuda TMMOB Mimarlar Odası Bodrum Temsilciliği ile işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

Bodrum Kalesi'nde de incelemelerde bulunan Bakan Ersoy daha sonra Kale Caddesi'nde dolaşan vatandaşlarla sohbet edip bayramlaştıktan sonra ilçemizden ayrıldı.

Bakan Ersoy'u uğurladıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, bu yaz sezonunda Bodrum Kalesinde yapılacak konser ve etkinlikler hakkında gazetecileri bilgilendirdi. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Bodrum özelinde gerçekleştirdiği faaliyetlerin ilçe turizmine katkı sağladığını belirterek, "Hem Kuzey Hendeğinin restorasyonunda hem de sezon boyunca gerçekleştirilecek etkinliklere katkıda bulunan herkese teşekkür ediyoruz" dedi.