AHMET ARAS

KÜTÜPHANE YENİLENDİ

11 Mayıs 2012 15:41

1955 yılında hizmete giren Bodrum İlçe Halk Kütüphanesi restore edilerek yeniden açıldı.

22 günlük bir restorasyonla yeniden düzenlenen kütüphanenin açışlını Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan yaptı. Açılışına Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Orman, Bodrum İl Kültür Müdürü Dr. Kamil Özer’in de katıldığı kütüphanenin adı “Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesi” olarak değiştirildi.

24 bin kitabın yer aldığı kütüphanenin açılışında bir konuşma yapan Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, kütüphaneyi daha fazla kişinin ziyaret etmesinin beklendiğini belirterek “Umarım kütüphanemiz sürekli dolu olur. Vatandaşlarımız ve öğrenciler kütüphaneden daha fazla yararlanır” dedi.

Törende konuşan Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Prof. Dr. Onur Bilge Kula da, Bodrum’da çok önemli düşünce, estetik ve tarih birikimi olduğuna işaret ederek, kütüphanenin restore edilmesinin önemine dikkati çekti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Bodrum Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesi’nin restorasyondan sonra hizmete girmesi dolayısıyla Bodrum Belediyesi tarafından Mahfel Cafe’de bir kokteyl düzenlendi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, eşi Hülya Kocadon ve Bodrum Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Yıldızhan da Bodrum Cevat Şakir İlçe Halk Kütüphanesi’ni bugün ziyaret etti ve her yaşa hitap edecek kitapların yer aldığı kütüphanenin tüm Bodrumlulara hayırlı uğurlu olmasını diledi. Kütüphanenin hizmet verdiği bu tarihi yapının zaman içinde yıpranmasına karşı restorasyonunu gerçekleştiren başta Kültür ve Turizm Bakanlığı olmak üzere, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü ve emeği geçen herkese Bodrum Halkı adına teşekkür eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Biz değerli kütüphanemizin önünü denize açarak saygımızı ifade ettik, bugün bu restorasyonun ardından umuyorum ki kütüphanemizin varlığını unutmuş olanların dikkati yeniden çekilmiş olacaktır.” dedi.