AHMET ARAS

AB DELEGASYONU BODRUM’DA BÖLGEDEKİ SU HAVZALARIN KORUNMASINA DESTEK VERECEK

4 Ekim 2019 16:26

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ VE SU VERİMLİLİĞİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

3 Pilot Havzada, Nehir Havza Yönetim Planları Kapsamında Ekonomik Analizler ve Su Verimliliği Çalışmaları İçin Teknik Destek Projesi hazırlandı. Projede vatandaşları bilgilendirmek için bir toplantı düzenlendi. “Farkındalık Oluşturmak ve Halkı Bilgilendirme Çalıştayı” adı altında düzenlenen toplantı Bodrum Belediyesi Trafo Kafe’de gerçekleşti.

Toplantıya Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Su Yönetim Genel Müdürü Bilal Dikmen, AB Türkiye Delegasyonu Eleftheria Pertzinidou, Proje Takım Rosa Manzo ile İl ve İlçe protokolü katıldı.

Bölgemizin de içinde bulunduğu Akdeniz Havzasında ve diğer pilot bölgeler olan Yeşilırmak Havzası ve Akarçay havzalarında Avrupa Birliği ile ortak yürütülen projede en önemli sorunun mevcut su kaynaklarının yok oluşu ile yer altı ve yer üstü sularımızın tahribatı oldu.

Ayrıca projede, iklim değişikliği, doğal su kaynaklarının kirlenmesi, termik santraller, çevre kirliği, su analizleri, doğadaki su kütlelerinin belirlenmesi, içme ve kullanma sularının envanterlerinin çıkarılması, su kullanımının ekonomi analizi, karakterizasyonu ve tipolojileri, özel koruma alanları, kentsel ve endüstriyel atık su deşarjları gibi planlamalar, hazırlanan projede alınacak tedbirler ve önlemleri anlatıldı.

AB delegasyonu proje sununun ardından Bodrum Kumbahçe’de Çevre temizliği etkinliğine katıldı.