Bodrum Belediyesi

Haberler

30.11.2022

ÖĞRENCİLERDEN ZEYTİN HASADI



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Zeytin Şenliği’ne katılarak öğrencilerle bir araya geldi. 

Başkan Ahmet Aras’ın katılımıyla Konacık Cahit Özvezneci İlkokulu’nda anasınıfı öğretmeni Sevda Deliormanlı’nın gerçekleştirmiş olduğu proje kapsamında okul bahçesindeki asırlık zeytin ağaçlarından zeytin hasadı yapıldı.

Zeytin Şenliği’nde öğrenciler ve velilerin toplamış olduğu yaklaşık 500 kg zeytinden elde edilen zeytinyağları, okula Akıl ve Zekâ Oyunları Atölyesi’nin kazandırılması amacıyla açık artırmayla satıldı. Okullara katkıları devam eden Bodrum Belediyesi, hasat sonrası toplanıp sıkımı yapılan ilk zeytin yağını satın alarak bir katkı daha sundu. Ayrıca proje kapsamında Bodrum genelinde Millî Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel okulların katıldığı “Zeytin Ağacı” temalı resim yarışması düzenlendi. Bodrum Belediyesi tarafından bazı öğrencilere ödül takdim edilirken belediyenin Tarihi Atatürk’le Yaşamak kitabı öğrencilere hediye edildi.

 “Zeytin her şeyiyle yaşam kaynağımızdır”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras en önemli görevlerinin ağaçları korumak ve geleceğe taşımak olduğunu belirttiği konuşmasında zeytin ağacının faydalarından bahsederken şunlara değindi: “Zeytin ölmez bir ağaçtır. Her şeyinden faydalanılır. Hem yeriz hem yağını sıkarız aynı zamanda yağı sıktıktan sonraki posası hem hayvan yemi hem de yakıt olarak kullanılabilir. Yaprağı çay olarak tüketilir. Yani zeytin her şeyiyle bizim yaşam kaynağımızdır. O yüzden zeytinlerimizi korumak zorundayız. Bu tür çalışmalar da ağaçlarımızın tanınması, bilinmesi ve korunması için çok değerli ve önemli çalışmalar.”

Etkinlik sonrası Çırkan Muhtarı Coşkun Ünlü ile Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Belediyesi Çırkan Mahallesi Sosyal Etkinlik Merkezi’ne de ziyarette bulunarak Deri İşleme ve Dikiş Kursu’ndaki vatandaşlarla sohbet etti. 

Paylaş: