Bodrum Belediyesi

Haberler

19.09.2022

GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI



19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Bodrum Belediye Meydanı’nda tören düzenlendi.

TBMM tarafından Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e 19 Eylül 1921 günü Mareşallik rütbesi ve Gazilik unvanının verilmesinin yıl dönümü olan “Gaziler Günü” dolayısıyla düzenlenen törene; Bodrum Kaymakamı Bilgehan Bayar, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, İlçe Garnizon Komutanı Albay Durmuş Altınkaya, daire amirleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk heykeli önünde çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü’nün günün anlam ve önemini belirten konuşmasıyla devam eden törende, Belediye Başkanı Ahmet Aras gazilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şube Başkanı Hasan Külcü ve üyeleri Gaziler Günü programı kapsamında belediye başkanlığı ve kaymakamlığı ziyaret etti. 

“Bir gün değil her gün sizlerleyiz”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Gaziler Günü” kapsamında yaptığı konuşmasında, her zaman şehit ailelerinin ve gazilerin yanında olacaklarını belirterek, “Türk milletine şanlı zaferler yaşatan tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyor, Türk milletinin egemenliği için canını vermekten çekinmeyen şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi minnet, saygı ve şükranlarımla anıyorum. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizler için vatanın kurtuluşunda ve idamesinde çok büyük bir temel taşıdır. Biz temelimizi Ata’mıza, şehitlerimize ve gazilerimize dayıyoruz.  Sizlerin önemi bizim için çok büyük. Burada olmanızdan son derece mutluyum. Biz, bir gün değil her gün sizlerleyiz. Sizlerin ve ailelerinizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Ziyaretlerin ardından, Muharip Gaziler Derneği Bodrum Şubesi başkan ve üyeleri ile birlikte Kaymakamı Bilgehan Bayar ve Başkan Ahmet Aras'ın da katılımıyla Bodrum Belediyesi Trafo Kafe'de öğle yemeği yendi.




Paylaş: