Bodrum Belediyesi

Haberler

11.09.2021

BODRUM RUGBY’YE EV SAHİPLİĞİ YAPACAK




Bodrum Belediyesi, BOTAV ve Türkiye Rugby (Ragbi) Ligi Derneği işbirliği ile gerçekleştirilecek Rugby Şampiyonası’na Bodrum ilk kez ev sahipliği yapacak. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, 14 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek olan Rugby Şampiyonası’na tüm vatandaşları davet ederek, başka bir program yapmamaları önerisinde bulundu.
Bodrum Belediyesi, BOTAV ve Türkiye Rugby (Ragbi) Ligi Derneği işbirliği ile Bodrum’da ilk kez düzenlenecek olan Rugby Şampiyonası  14 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Rugby Şampiyonası ile ilgili Bodrum Trafo Kafe’de bir basın toplantısı yapılarak şampiyonanın içeriği ile ilgili gazetecilere bilgi verildi. Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, BODER Başkanı Ömer Faruk Dengiz, TRLA Başkanı Gürol Yıldız, TRLA Kurul üyesi, National Couch Julien Treu, Bizim Dünyamız Vakfı yetkilisi Doğa Keskintepe ve basın mensupları katıldı.
Başkan Ahmet Aras, toplantıda yaptığı konuşmada, çevre ve sporun böyle bir ortamda bir araya gelmesinin önemine dikkat çekerek “Günümüz gündeminde önem taşıyan iklim krizini derinlere kadar hissediyoruz. Spor çevreden ve doğadan hariç düşünülemez” dedi.

“TURİZM TEK BAŞINA BİR ŞEY DEĞİLDİR”
Sporun birleştirici gücünün iş başında olduğunu ifade eden Başkan Aras “Sanat ve spor özellikle insanları bir araya getiren hoşgörü, dostluk barış iklimini besleyen bir faaliyettir spor faaliyeti, gençlerin gelecekte daha öz güvenli olması, kötü alışkanlıklardan uzak durması açısından önemlidir. Sporu destekliyoruz. Özellikle amatör sporlarda bodrumda çok ciddi destekler yapıyoruz. Yelken sporumuzu Avrupa şampiyonluklarına çıkarmış durumdayız, Bodrum’da tesis, golf giderek yükseliyor. Hentbolda sağladığımız başarı ortada. Avrupa kupalarına kadar yükseldik. Özellikle spor konusunda Bodrum’un önemli bir alt yapısı var. Doğal olarak bir zenginliği var. Spora yatırım yapmak insanlarımız var. Spor seven ve yapmak isteyen genç nüfusumuz var.  Bodrum’da spor yapılabilecek alanların arttırması için yapılacak yatırımlara her zaman destek veriyoruz. Rugby ligimiz Bodrum’a ilgi gösterdi. BOTAV işbirliği ile Uluslararası bir müsabaka takvimi belirlendi. Çok önemli ülkeler var, Hollanda, Malta, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye. Bunun Bodrum’da olması özellikle rugby ligine ilgi gösteren, bizimde aslında bakarsanız hedef pazarımız olan İngiltere tarafından ciddi takipçi bulacaktır, ilgi görecektir. Bodrum’da İngiltere’nin rugby ile anılması gerçekten çok önemli. Turizm aynı zamanda birçok faktörü de yanında taşıyor. Turizm tek başına bir şey değildir, kültür, spor, gastronomi, sağlık, tarih, sanat gibi daha birçok faktörü içinde barındırıyor” görüşünü ifade etti.

BAŞKANDAN VATANDAŞLARA ŞAMPİYONA DAVETİ
Başkan Aras, 14 Ekim’de Bodrum’da geçekleştirilecek Rugby Şampiyonası’na ev sahipliği yapmanın önemine dikkat çekerek bu tür etkinliklerin artırılmasının gerekliliğine vurgu yaptı. Tüm vatandaşları şampiyonaya davet eden Aras, şampiyonanın Bodrum’a getirilmesinde emeği olan herkese teşekkür etti.

KÜRESEL KRİZE KARŞI ANLAMLI BAŞLANGIÇ
TRLA Başkanı Gürol Yıldız, Rugby’i Türkiye’de daha çok tanıtmak ve genişletmek istediklerine değinerek, Bodrum Belediyesi’ne, bu sporun Bodrum’da oynanması ve geliştirmesi için verdiği destekten dolayı teşekkür ederken, Bizim Dünyamız Vakfı adına konuşan Doğa Keskintepe ise şunları söyledi “İklim değişiklinde sebepleri ve sonuçları ile hepimizi aynı şekilde etkileyen birlikte çalışmamamız gereken küresel bir kriz, bugün burada iklim partneri olarak Rugby Ligi Derneği ile anlamlı bir başlangıç yapıyoruz.”

KAZANAN TAKIM FRANSA DÜNYA KUPASI ELEMESİNE KATILACAK
Konuşmaların ardından Başkan Ahmet Aras’a Rugby Ligi Derneği’nin bir forması hediye edildi. Her yaştan katılımcının yoğun ilgi gösterdiği Rugby Turnuvası 14 Ekim 2021 günü Bodrum Şehir Stadında gerçekleşecek. İlk maçtan çıkan sonuçla birlikte kazanan ve kaybedenler bir maç daha gerçekleşecek. Daha sonra kazanan takım 2025 Fransa Dünya Kupası elemesine katılma hakkı kazanacak.
 

Paylaş: