Bodrum Belediyesi

Haberler

16.06.2021

BEGONVİL KENTİ BODRUM PROJESİ ADIM ADIM HALKLA BULUŞUYOR



Belediye ve Kent Konseyi Ortak Çalışmalarını Hayata Geçirmeye Devam Ediyor
Bodrum Belediyesi’nin öncülüğünde, Bodrum Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Gurubu’nun katkılarıyla, “Begonvil Kenti Bodrum Projesi” kapsamında çalışmalar sürüyor. Begonvil dikilmesinin teşvik edilmesi ve begonvil görünürlülüğünün artırılmasını desteklemek amacıyla, Müskebi Pazar Yeri’nde begonvil fidesi dağıtımı gerçekleşti.

Pilot bölge olarak seçilen Müskebi Pazar Yeri’nde dağıtılan begonvil fidelerine ilgi yoğun oldu. Begonvil fidelerinin halkla buluştuğu etkinlikte, fideler kısa sürede tükendi. 
Bodrum Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Gurubu Üyesi Gürol İnan yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"İlk pilot çalışmayı Müskebi Pazar Yeri’nde gerçekleştirerek begonvil fidelerimizi halkla buluşturduk. Bu bir pilot çalışmaydı, seneye daha kapsamlı bir çalışmayla, çok sayıda begonvil fidanını dağıtarak kentin daha çok güzelleşmesini, begonvil örtüsünün, Bodrum’un kent dokusunun içerisine iyice sinmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Güzel bir etkinlik oldu, ilgi de oldukça yüksekti. İnşallah bu begonviller Bodrum’un her yerini sarar."
Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, "Begonvili, tıpkı Halikarnas Balıkçısı’nın hayal ettiği gibi kent dokumuzun ayrılmaz bir parçası haline getireceğiz. Projenin başlatıcısı olan Kent Konseyi Kent Estetiği Çalışma Grubu’ndan arkadaşlarımızla birlikte ilerliyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün ürettiği binlerce begonvil fidesi ile Bodrum’un her köşesini güzelleştirerek "Begonviller Kenti Bodrum" olarak tüm dünyaya tanınmayı amaçlıyoruz." dedi. 
Proje kapsamında; 17 Haziran Perşembe Yalıkavak Pazar Yeri, 18 Haziran Cuma ise Bodrum Pazar Yeri’nde begonvil fidesi dağıtılacak.

Paylaş: