Bodrum Belediyesi

Haberler

16.04.2021

CEMR PROTOKOLÜNE İMZA ATAN BELEDİYELER BİR ARAYA GELDİ



Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı CEMR Protokolüne imza atan belediyeler, Zoom üzerinden bir araya geldi.

Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı kapsamında hazırlanacak olan ‘Yerel Eşitlik Eylem Planı’ çalışmalarına başlayan Bodrum Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi'nin  çok yönlü çalışmaları sürüyor. Yerel Eşitlik Eylem Planının, Bodrum yerelinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri, Bodrum Kent Konseyi, kadın örgütleri ve çoklu ayrımcılığa uğrayan tüm grup temsilcilerinin de katılacağı çalıştay ile de geliştirilmesi planlanıyor. 

Bu kapsamda, Avrupa Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği Şartı CEMR protokolüne imza atan belediyelerin deneyimlerini paylaştığı bir Zoom  toplantısı düzenlendi. Moderatörlüğünü İlknur Üstün’ün yaptığı toplantının amacı ise şu şekilde açıklandı:

“Amacımız şartı imzalayan belediyelerin deneyimlerini, YEEP hazırlık, uygulama ve izleme süreçlerini, uygulamada yaşadıkları zorlukları ve nasıl aştıklarını ve önerilerini almaktı. Deneyimlerini paylaşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ankara Çankara Belediyesi, İstanbul Avcılar Belediyesi ve Beylikdüzü Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne katkıları için ve paylaşımları için çok teşekkür ediyoruz.”

Paylaş: