Bodrum Belediyesi

Haberler

06.04.2021

“BODRUM’DA İKİ MEYDAN BİR CADDE” ÖĞRENCİ YARIŞMASI BAŞVURULARI BAŞLADI



128 ÜNİVERSİTEYE ŞARTNAME VE DAVETİYE GÖNDERİLDİ


Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen, “İki Meydan Bir Cadde Kentsel Tasarım ve Mimarlık Öğrencileri Yarışması” için başvuruların yapılacağı www.bodrumyarisma.com websitesi yayına girdi.

Başkanlığını Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi öğretim görevlisi Doçent Devrim Besim Yücel’in yaptığı yarışma için, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki 128 üniversitenin şehir planlama, peyzaj ve mimarlık bölümlerine yarışma şartnamesi ve katılım davetiyesi gönderildi. 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras katıldığı TV programında, Bodrum Belediyesi olarak, Bodrum’da yaşayan akademisyenler ve teknik konularda uzman isimlerle birlikte Kültür Çalışma Grubu kurduklarını belirterek şunları söyledi; 

“Ulusal ve uluslararası alanda önemli kariyerlere sahip hocalarımızla bu yarışmayı gündeme aldık. Bodrum’un kalbine dokunuyoruz. Öğrencilerin fikir projesi olacak yarışma, fakültelerinde de dönem ödevi olarak kabul edilsin istiyoruz. Yarışma da birinci, ikinci ve üçüncü olmayacak. 20 öğrenci projesi ödüllendirilecek. Bodrum’un ihtiyacı olan iki meydan ve bir caddeyi ortak bir akılla inşa edeceğiz. Çok güzel bir birliktelik oluştu. Hocalarımız ve gençlerimizle birlikte pandemi koşullarında bir ilke imza attık. Bu önemli bir şey. 128 üniversiteye yarışmanın şartnamesi ve davetiye gönderildi. Yarışma, şimdiden büyük bir heyecan yarattı. Çünkü Bodrum'un çok büyük bir ismi var. Biz “İki Meydan Bir Cadde” projemizle, büyüyen ve gelişen Bodrum’da işlevini yitirmiş alanlarımıza müdahale ediyoruz. Sadeleştiriyoruz ve Bodrum estetiğine uygun hale getiriyoruz. Bodrum'un kendi mimari dokusunu tekrar ortaya çıkarmak istiyoruz.” 

BODRUM'UN KALBİNE DOKUNUYORUZ 

Başkan Aras Bodrum’a yaraşır iki meydan ve caddenin yeniden oluşturulmasına bu fikir yarışmasının önemli katkı sağlayacağını belirterek sözlerine şöyle devam etti: 

"Bizim eski meydanımız, Turgutreis İlkokulu ile Askerlik Şubesi'nin önü, bayramların yapıldığı, eski pazaryeri ve eski garaj. Eskiden Karadeveci Garajı derlerdi oraya. Bu alan Bodrum’un hafızasında çok önemliydi. Orada şu ana kadar yapılmış eserler var, ancak miadını doldurmuş ve kullanım açısından atıl. Alttaki garajda ise bina güvenliği ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Depremde de zarar görmüş ve güçlendirme gerekiyordu. Biz bu alanda meydanımızı geri kazandıracağız. Bodrum hafızasında önemli yeri olan o meydanı geri getiriyoruz. İkinci alan ise Atatürk büstünün önü, yol ve belediye arasındaki alan. Bu alanın diğer tarafı ise limana giriyor. Bodrum’a çağdaş kentleşmenin ölçüsü olan meydanlar kazandırmak istiyoruz. Bu nedenle “Bodrum’un kalbine dokunuyoruz” dedik. Garajın olduğu yer de meydan olacak, birde eski meydanımızı kazandırdık mı rahat bir nefes alacağız inşallah.”
Paylaş: