Bodrum Belediyesi

Haberler

20.01.2021

KAMUOYUNA DUYURULUR



Son günlerde ilçemizde yaşanan elektrik kesintileri ile ilgili olarak Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaşanan sorunun giderilebilmesi için ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla iletişim halindedir.  

Bodrum nüfusunun yaşanan pandemi nedeniyle üç kat artmasından kaynaklı olarak enerji hatlarında kesintilerin yaşandığı andan itibaren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin il, bölge ve genel müdürlükleri ile sorunun çözümüne yönelik görüşmeler gerçekleştirmiştir. 

Yetkililerden alınan bilgilere göre; birkaç gündür tüm bodrum yarımadasında yaşanan kesintilerin Bodrum'da ikamet eden kişi sayısının artması, sokağa çıkma kısıtlaması ve havaların soğuk olmasının tüketimi arttırdığı, güç artışlarında alt yapının yetersiz kaldığı, 12 arıza ekibinin 3 vardiya şeklinde çalıştığı,  gerektiğinde Aydın, Muğla ve Denizli'den de ekip takviyesi yapıldığı belirtildi. Bu süreçte sadece bir noktada trafoda patlama yaşandığı ve ona da yedek trafo ile güç verildiği bildirilmiştir.

Mevcut aksaklıkların, yeni mobil trafolarla giderilebilmesi için başlayan çalışmalar ve kalıcı çözümler için yapılacak tüm çalışmalar Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras tarafından yakından takip edilmektedir.

2020 yılında bahse konu elektrik firmasının Bodrum'da gerçekleştirdiği altyapı ve trafo çalışmalarına destek olan Bodrum Belediyesi, bu yıl içinde de ADM Elektrik Dağıtım A.Ş ile koordineli şekilde sorunların bütünsel değerlendirilerek çözümüne yönelik çalışmalar yapacaktır.

Enerji verimliliği uygulamaları, Güneş Enerji Sistemi (GES) uygulamaları ve yenilebilir enerji kaynakları gibi konularda çalışmalarını sürdüren Bodrum Belediyesi, ilçenin geleceğe yönelik enerji altyapı planlamalarına destek olmaya devam edecektir. 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Bodrum Belediye Başkanlığı

Paylaş: