28.07.2020

CANKURTARAN EĞİTİMLERİ DEVAM EDİYOR

Bodrum Belediyesi Halk Plajlarında göreve başlayan cankurtaranların eğitimleri devam ediyor.

Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu (TSSF) ile Uluslararası Cankurtarma Federasyonu (ILS) standartlarında bir haftalık temel eğitim programından geçtikten sonra belediye halk plajlarında göreve başlayan cankurtaranların eğitimleri devam ediyor.

Bodrum Cankurtaran Eğitim Merkezi Eğitmeni Bedri Sincar tarafından verilen eğitimde, Türkiye Su Altı Sporları Federasyonu Cankurtarma Talimatı'na uyulmasının faydaları ile cankurtaranların görev ve sorumlulukları hakkında bilgiler verildi.

Cankurtaranlara ayrıca, Kurban Bayramı tatili dolayısıyla yaşanacak yoğunluk öncesi dikkatli olmaları konusunda da uyarılar yapıldı.

Konacık Mahallesi'nde bulunan Destek Hizmetleri'nde yaklaşık 1 saat süren eğitim sonrası cankurtaranlar görev yerlerine dağıldı.