Bodrum Belediyesi

Haberler

08.10.2020

BODRUM’A DEĞER KATAN PROJELER ADIM ADIM İLERLİYOR



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, uzlaşmacı yönetim anlayışıyla Bodrum’da son 1.5 yıl içinde gözle görülür yatırım çalışmalarına başladıklarını belirterek “Bu uzlaşı ikliminin meyvelerini almaya başladık. Daha önce dereleri bile temizleyemezken, bugün dev altyapı çalışmaları ile kentimizin kronikleşen problemlerine neşter vuruyoruz. Büyükşehir Belediyesi ve ilgili tüm kurumlarla sürdürdüğümüz koordineli çalışma, Bodrum’a hizmet olarak geri dönüyor. Turgutreis ve Torba’da altyapı sorunu tümüyle ortadan kalkacak. Yakın zamanda Dr. Mümtaz Ataman Caddesi’nden başlayarak İçmeler Tersane bölgesine kadar ciddi bir çalışma daha başlatacağız. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin büyük yatırımları ve bakanlığın yapacağı son yatırımlar ile Bodrum’da yüzde 46’ya hitap eden kanalizasyon ve arıtma tesisleri, nüfusun yüzde 91’ine hizmet eder hale gelecek” dedi. 
Bodrum’un yıllardır biriken sorunlarını büyük bir hızla çözmeye başladıklarını ifade eden Başkan Aras, buna ek olarak son 1.5 yıldır Bodrum’a değer katan projeleri de adım adım hayata geçirdiklerini kaydetti. “Tüm enerjimizi ve öz kaynaklarımızı Bodrum’a hizmet için harcıyoruz” diyen  Aras, şöyle devam etti:
“Küresel salgının da etkisiyle bir anda artan nüfusumuza belediyecilik hizmeti vermeye çalışırken, bir taraftan da Bodrum’un geleceğine yatırım yapmaya devam ediyoruz. Her alanda, hızla yol alıyoruz. Eylül ayında, Yalıkavak’ta Çok Amaçlı Spor Tesisimizin temelini attık. Şimdi; Müskebi, Mumcular, Göltürkbükü ve Turgutreis’ten başlayarak yeni spor ve park alanları oluşturuyoruz. Bir taraftan da Bodrum’a yeni yürüyüş ve bisiklet yolları kazandırıyoruz. Yalıkavak, Turgutreis ve Gümbet’ten başladık. İçmeler’e de bir ekolojik liman projesi hazırlığı içindeyiz. Yalıkavak, Konacık, Gündoğan ve Peksimet gündüz bakımevlerimiz ise çok yakında hizmet vermeye başlayacak.” 
Bodrum’un kültür değerlerine yatırım yapmaya devam ettiklerini de anlatan Başkan Aras, kentin uzun yıllardır tartışılan ancak bir türlü icraata dökülemeyen gündemini de ajandaya aldıklarını söyledi. Bodrum’un simgesi sarnıçlardan sonra şimdi de yel değirmenleri için bir proje hazırlığı içinde olduklarını belirten Aras, şöyle devam etti: 
“Değirmenler konusunda, mülk sahipleriyle görüştük. Ortak aklıda buluştuk. Projemiz hazır. Bodrum’un her köşesi ayrı değer. Bu güzellikleri gün yüzüne çıkarma zamanı geldi. Örneğin Myndos Kapısı, yıllardır hak ettiği değeri görmeyen bir turizm noktası. Burada yeni bir çevre düzenlemesi başlatıyoruz. Karaada’da atıl durumda olan tesisin onarımını belediye olarak biz yapacağız. Belediyemize ait ve atıl kalan mülkleri değerlendirmeye devam ediyoruz. Mülkiyeti Bodrum Belediyesi’ne ait üzerinde yapı bulunan ve 3. kişilere kiraya verilmiş 200 adet taşınmaz var. Bu taşınmazlardan kira süresi bitmiş olanların kiralama ihalelerini birer birer yapıyoruz.  Bazı belediye mülklerini de halkın kullanımına açıyoruz. Bu arada, üniversite öğrencilerimiz için yurt projemiz ilerliyor. Bir hayırsever destekçi bulamadığımız takdirde, Belediye olarak yurt inşasına başlayacağız.”
Aras, “Bütün bunlar devam ederken, tarımsal kalkınma hamlemiz de meyvelerini vermeye başladı. Türkiye’nin 5’inci Tarım AR-GE ve Yerel Tohum Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Önümüzde tıbbi ve aromatik bitki bahçesi projemiz var. Bu arada tarım kooperatifimiz TARKO’nun satış noktalarının ve üretici pazarlarımızın sayısını da artırıyoruz. Diğer yandan da Bodrum’u eşitlikçi ve şiddetsiz bir kadın kenti yapmak için sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu. 

Paylaş: