Bodrum Belediyesi

Haberler

23.09.2020

BODRUM İNTERNETTE OLAĞANÜSTÜ BİR ADRESE KAVUŞUYOR



Bodrum’un ulusal ve global turizm pazarındaki en büyük gücü olması planlanan ‘Visit Bodrum’ projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

4ALabs firması tarafından gerçekleştirilen sunumda projenin konsepti kamuoyu ile paylaşıldı. Tanıtım toplantısına Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras, belediye başkan yardımcıları Ummahan Yurt, Emel Çakaloğlu, Hüseyin Tutkun, Önder Batmaz, Tayfun Yılmaz, belediye meclis üyeleri, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon, BODER Başkanı Halil Özyurt, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, siyasi parti temsilcileri, BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan ile BOTAV yönetim kurulu üyeleri katıldı.

‘Visit Bodrum’ projesi tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan; “Bugün, tüm dünyanın gözlerinin önü olarak tanımlayabileceğim internet ortamında Bodrum, tarihinde görülmemiş bir güce kavuşmak üzere yola çıkıyor. Varlık nedeni Bodrum’un ulusal ve global anlamda tanıtım çalışmalarını yapmak olan Bodrum Tanıtma Vakfı’nın 24 yıllık tarihinde çok önemli bir ana Visit Bodrum projesine tanıklık edeceğiz. Önümüzdeki yıl bu günlerde, Bodrum’un internet ortamındaki en büyük bayrak taşıyıcısı olacak olan visitbodrum.com sitesini hep beraber hayata geçirmiş olacağız. Aynı zamanda bu projenin temeli olan yeni tanıtım konseptimizi de dijital dünyaya taşımış olacağız” dedi.

Ceylan ayrıca Visit Bodrum’un, Bodrum turizmini oluşturan tüm paydaşların bir araya geldiği ve Bodrum ile ilgili her türlü içeriğin BOTAV güvencesiyle bir çok dilde son kullanıcıya sunulduğu, internet ortamında Bodrum’u sahiplenen bir proje olduğunu belirtti.

Reklamla Ajans’ın sahibi Levent Arkan yaptığı konuşmada Visit Bodrum projesinin Bodrum’un geleceğini etkileyecek ve değiştirecek kapasitede bir proje olduğunu söyledi. Arkan, “Bodrum’un tanıtım konseptinde insanların aklına değil insanların kalbine girme amaçlı bir stretejimiz var. Burada olan herkesi burada tutan izlediğiniz reklamlar değil, insanların kalplerde hissettirdiğidir. Bodrum kalplerde büyümüş bir yerdir. Bodrum’un yeni tanımı ‘aşk dolu kaplerin yaşam alanı’ dır. Biz bir dünya markasının içerisinde yaşıyoruz ve bu markayı daha ileri götürme hedefindeyiz. Bodrum gibi bir değerin tüm dünyaya açılan penceresini inşa etmenin sorumluluğu bizler için gurur verici. Çok iyi bir Bodrum için yola çıkıyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıl  Bodrum’un tanıtımı çok konuşulacak” diye konuştu.

4A Labs Genel Müdürü Hasan Hemşindereli ‘Visit Bodrum’ projesinin konseptini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Hemşindereli ‘Olağanüstü’ kelimesinin bu projeyi fazlasıyla tanımlayan bir kelime olduğunu ifade ederken, “Yapmaya çalıştığımız şey, her şeyden önce dünyada bir örneği olmayan proje. Daha doğrusu dünyada benzeri çok ama daha iyisi yok. Dünyada şehir bazlı yüzlerce web sitesi var ama hepsi temelinde ya şehri tanıtmaya yönelik ya da satış kanallarının web siteleri. Biz sadece bilgi veren bir web sitesi yapmayacağız. İnsanların girmekten keyif alacağı ve Bodrum’un tanıtılacağı en optimal platformu tasarlamaya çalışıyoruz.” Dedi.

Dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir kullanıcının Bodrum’a gelmeden tatil planını visitbodrum.com sitesinden gerçekleştirebileceğini belirten Hemşindereli, “Misafirler, Bodrum’da nerede kalıp nereleri gezebileceğini, nerelerde yemek yiyebileceğini görecek, diledikleri gibi tatil planlarını yapabilecekler ve bu planları sistem içerisindeki ajandalarına kaydedip mobil uygulama üzerinden rahatlıkla takip edebilecekler. Bir sosyal ağ da oluşturarak etkileşimi artırmak istiyoruz. Platform içerisinden uçak bileti satışı, restoran ve otel rezervasyonları yapılabilecek. Ayrıca konser, tiyatro ve etkinlikler için bilet satın alınabilecek. Kişisel favori mekan ve etkinlik listesi oluşturabilme imkanının yanı sıra, işletmelerin oluşturduğu kampanyalardan da faydalanma fırsatı olacak. “ diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras bu proje için duyduğu heyecanı belirtirken, “Çok sevdiğimiz Bodrum’u her mecrada, hiçbir şekilde dağınıklığa meydan vermeden bir arada toplayacak, içindeki profesyonellerle ve ürettiği içeriklerle birlikte, Bodrum’u dünyada hak ettiği yere getirebilecek bir projeyle karşı karşıyayız. 1.5 yıldır üzerinde çalıştığımız konulardan bir tanesi Bodrum’un dijital dünyada zayıf ve eksik olmasıydı. Bodrum’u tanıtan farklı mecralar var ama bir kurumsal yapı altında bu gerçekleştirilememişti. Ama  bütün paydaşları bir araya toplayan bu projenin artık bizim bu eksiğimizi ve ihtiyacımızı tamamen gidereceğini düşünüyoruz. Hep birlikte bu projeye sahip çıkacağız ve içini dolduracağız. Bizlerden sonra da devam edebilecek bir yapıyı burada oluşturacağız” dedi.

Bodrum’un tanıtımının doğru yapılmasını hedeflediklerini ifade eden Başkan Aras, “Bodrum’un var olan kültür, sanat, tarih ve turizm potansiyelini, doğal güzelliklerini ortaya koyabilecek bir tanıtım stratejisinden bahsediyoruz. Bu proje de bu stratejinin bir parçası.  Bodrum’un reklama ihtiyacı yok ama Bodrum’un doğru tanıtıma ihtiyacı var. Yerel değerlerini kullanabildiğimiz bir tanıtım. Etrim’deki halıcıyı da Gölköy’deki butik otelimizi de, Turgutreis’deki Pazar yerimizi de, sergi salonlarımızı da, Pınarlıbelen’in tepesindeki Theangela kalesini de, yani her şeyi içinde yoğurabildiğimiz ve insanların hayatını çok kolaylaştıracak bir tanıtımdan bir projeden bahsediyoruz. Visit Bodrum bunların hepsini bir araya getiren bir platform. Visit Bodrum; uygulamalarıyla, web sitesiyle ve diğer bütün hizmetleriyle insanların severek kullanacağı bir alan olacak. Arkadaşlarımızdan bu işi mümkün olduğu kadar çabuk yapmalarını istiyorum. Bu projeyi önümüzdeki yaz sezonuna kadar yetiştirelim ve ortaya koymuş olalım” dedi.

Visit Bodrum projesinin konseptine, www.botav.org.tr adresinde yer alan “Turistik sitemiz” bölümünden, sunum kitini indirerek veya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://botav.org.tr/public/sunum.pdf

 

Paylaş: