Bodrum Belediyesi

Haberler

06.10.2020

TEDDY GÜZEL BİR YUVAYA KAVUŞTU



Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, geçtiğimiz günlerde bir sokak köpeği sahiplenerek güzel bir sosyal sorumluluk örneği gösteren TED Bodrum Koleji’ni ziyaret etti. Gerekli bakım ve tedavileri Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ‘Teddy’, bundan sonra öğrencilerin sorumluluğunda olacak. 
Hayvan Hakları konusunda farkındalık yaratılması amacıyla TED Koleji tarafından düzenlenen buluşmada Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, öğrencilerle bir araya geldi. Hayvanların Dünyası Öğrenci Kulübünün Danışman Öğretmeni Pınar Kurtoğlu öncülüğünde, kulüp öğrencilerinin çabalarıyla sokaktan sahiplenilen Teddy, güzel bir yuvaya kavuştu. Başkan Aras’a bu anlamlı günde Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Veteriner İşleri Müdürü Onur Çevik ve Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Başkanı İnci Kutay da eşlik etti.
Sokaktaki canlara sahip çıktıklarından dolayı TED ailesine teşekkür eden Başkan Aras, “Çocuklarımız sokaktaki canlıların kıymetini biliyorlar. Aynı zamanda doğanın bir bütün olduğunu, sadece insanlara değil bitkilere, hayvanlara ve diğer canlılara da ait olduğunun bilincindeler. Bunu da korumaya çalışıyorlar” dedi. Misafirperverlikleri için öğrencilere teşekkür eden başkan Aras, “Teddy’i de bundan sonra aynı duygularla misafir edeceğinizden eminim. Bizler belediye olarak sokak hayvanlarımıza en iyi şekilde sahip çıkacağız, sizler de onlara karşı duyarlılığınızı her zaman koruyun” diye konuştu.
Köpek Parkı Müjdesi
Başkan Aras aynı zamanda öğrencilerden gelen soruları da yanıtladı. Köpek parkları ve kuş evleri yapılması yönünde gelen bir isteği, bir müjde vererek yanıtlayan Aras; “Konacık’ta bir köpek parkı yapıyoruz. Sadece köpek sahiplerinin girebildiği bir park yaptık. Orada onların rahatlıkla zaman geçirip spor yapabilecekleri alanlar yaratıyoruz. Aynı zamanda ilçe geneline 26 adet kuş evi yerleştirdik. Yine birçok parkımızda da kuş evlerimiz var” dedi.
Bodrum Kent Konseyi Hayvanların Yaşam Hakkını Koruma Çalışma Grubu Başkanı İnci Kutay, Başkan Ahmet Aras’ın göreve gelmesiyle Bodrum’da hayvanlar için yepyeni bir sayfa açıldığını söyledi. Bu sahiplenmeden dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Kutay, “Sokaklarda ve barınaklarda binlerce terk edilmiş can var. Hayatımızı bir kedi ya da köpekle paylaşmak istiyorsak önce bakımevlerine ve sokaklara bakın. Sizler eminim ki doğaya ve dünyaya karşı son derece duyarlı çocuklar olacaksınız. Teddy de sizlerle vakit geçirmekten çok mutlu olacak” diye konuştu. İnci Kutay çocuklara Teddy’nin bakımı ve eğitimi ile ilgili yapılması-yapılmaması gereken konusunda bilgiler verdi.
Bodrum Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Onur Çevik de “Bakımevlerimizde 500 köpek ve 150 kedimiz var. Hepsi sizleri ve sahiplenilmeyi bekliyor. Petshoplardan satın almak yerine buraları tercih edelim” diye konuştu.
Hayvanların Dünyası Öğrenci Kulübü tarafından katılımcılara günün anısına Teddy yazılı rozetler hediye edildi.

Paylaş: