Bodrum Belediyesi

Haberler

19.11.2020

SU TAŞKINLARINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR



Bodrum Belediyesi ilçe genelinde su taşkınlarını önlemeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından, Bodrum Belediyesi sorumluluk alanı içerisindeki pek çok cadde ve sokakta yağmur suyu drenaj hattı çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamda Tepecik Mahallesi Osman Kızıldereli Sokak'ta, Umurça Mahallesi Alaiyeli Galip Efendi ve Bardaklar sokaklar ile Yeniköy Mahallesi Elmadağ Caddesi'nde yağmur suyu hattı ve üst yapı çalışmaları tamamlandı.

Ekipler Tepecik Mahallesi Yangı Çıkmazı Sokak'ta yağmur suyu hattı drenaj çalışmasına devam edilirken, Yeniköy Mahallesi Araplar ve İmbat sokaklarda da ilk kazma hafta başında vuruldu. Eskiçeşme Mahallesi genelindeki uygulamalarda ise sona gelindi.

Ekipler, Bodrum merkez mahallelerinin yanı sıra diğer bölgelerde de faaliyetlerine devam ediyor. Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın mahalle ziyaretleri sırasında tespit ettiği aksaklıklar, bir program dahilinde çözüme kavuşturuluyor. Son olarak, Bahçelievler Mahallesi’ndeki dere yatağı üzerinde bulunan ve her yağmurda su taşkınlarının yaşandığı İnlitepe Caddesi'nde geniş kapsamlı bir çalışma başlatıldı. Bu bölgede; 300 metre 500'lük koruge boru döşenirken, 8 adet 1*1,60 mazgal, 1 adet 1*5,60 metre mazgal çalışması yapıldı. Ekipler daha sonra caddede beton yol çalışması gerçekleştirdi.

Bir diğer uygulama da Yalıkavak Geriş Mahallesi Güçlü Sokak ve Gümüşlük Mahallesi 1027 Sokak'ta sürdürülüyor. Fen İşleri’ne bağlı ekipler, bu bölgelerde de koruge boru ile yağmur suyu drenaj hattı çalışması yapıyor.

Öte yandan, aşırı yağmurlarda meydana gelen taşkın sorunlarının önüne geçebilmek için  Bodrum genelinde tespit edilen sokak ve caddelerde yeni mazgal yapım uygulamaları da durmaksızın sürdürülüyor. Eylül ayında başlayan mazgal temizlikleri ise belirli periyodlarla ve bölge bölge devam ediyor.

 

Paylaş: