Bodrum Belediyesi

Haberler

11.11.2020

TANZANYA BÜYÜKELÇİSİ BAŞKAN ARAS’I ZİYARET ETTİ



Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth K. Kiondo, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı ziyaret etti.

Bodrum’a gelen Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth K. Kiondo, beraberinde Finansal Ataşe Stella Kasomangala ve Büyükelçilik Koordinatörü Göksel Seçilmiş ile birlikte Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Bodrum Tanıtım Vakfı Genel Sekreteri Serkan Ceylan’ın da hazır bulunduğu nezaket ve tanışma ziyaretinde Türkiye ile Tanzanya arasında gelişen dostluk ilişkilerine vurgu yapılarak, Bodrum ile Tanzanya’nın turizm kentlerinin ikili ilişkilerini artırmaya yönelik projeler konuşuldu.

Bodrum’un doğal, kültürel ve tarihi zenginliklerini konuk Büyükelçi’ye anlatan Belediye Başkanı Ahmet Aras, “Tüm dünyayı etkileyen covid-19 salgını, ülkeler arasındaki ziyaretleri ve ortak projeleri de bir süre ertelememize neden oldu. Hayat normale döndüğünde, kültür günleri ve festival gibi etkinlikleri her iki ülkede de halklarımızla buluşturmaktan mutluluk duyacağız” dedi.

Tanzanya Büyükelçisi Elizabeth K. Kiondo da ilk kez geldiği Bodrum’da kendisini evinde gibi hissettiğini belirterek “Sıcak ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum. Bodrum’un turizm değeri, bizim için çok değerli ve örnek teşkil ediyor. Her alanda, ülkelerimizin ve kentlerimizin ilişkilerini geliştirmekten mutlu olacağız” diye konuştu. Büyükelçi Kiondo, Tanzanya’nın küresel salgının etkilemediği az sayıda ülkeden biri olduğunu vurgulayarak, Başkan Ahmet Aras’ı en kısa zamanda misafir etmek istediklerini belirtti. 

BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan da Tanzanya’nın Bodrum için önemli bir pazar ve gelişen bir turizm destinasyonu olduğunu söyleyerek, bu ziyaretin, ikili ilişkilerin gelişmesi adına önemli bir adım olacağını ifade etti. 

Ziyaretin ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, konuk diplomatlara Bodrum’u anlatan birer tanıtım kitabı ile İngilizce Nutuk hediye etti. Tanzanya heyeti, iki gün boyunca BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan’ın mihmandarlığında Bodrum’u gezerek, bir dizi ziyaretlerde bulunacak.

 

 

Paylaş: