Bodrum Belediyesi

09.07.2021

BODRUM BELEDİYESİ ANTİKA VE DEĞERLİ EŞYA PAZARI

1 ) TANIMLAR :

Antika: Antika; belli bir dönemde üretilmiş, o dönemin karakteristik özelliklerini taşıyan, sanatsal niteliklere sahip, ender bulunan her çeşit değerli mal veya objeye verilen isim olarak tanımlanabilir. Günümüzde antika sözcüğü en az 100 yıllık yapıt veya eşyaları kapsamaktadır. Bir antika ancak yapıldığı yer ve zaman kanıtlandığında değer kazanır. Antikalar, ünlü bir şahsa ya da belli bir tarihsel döneme ait olabileceği gibi, yalnızca iyi korunmuş nadir eşyalar da olabilir. Bir eşyanın yalnızca eski olması onun antika olması için yeterli olmamaktadır.

Vintage ve retro ürün: Vintage gerçekten eski ürünleri, retro ise eski görünen yeni ürünleri ifade eder. Örneğin, vintage görünümlü yeni ürünler retrodur. Her eski görünümlü parça vintage kapsamına dahil olmaz. Bir parçanın vintage olarak değerlendirilmesi için o ürünün mutlaka belirli bir döneme ait olması gerekir. Vintage 1930’lar ve 1950’ler arasındaki dönemi kapsarken, retro 1960’lar ve 1970’ler olarak tanımlanabilir.

2 ) GENEL KURALLAR :

a) Antika ve Değerli Eşya Pazarının kurulması ve işletilmesi Bodrum Belediye Başkanlığının sorumluluğundadır.

b) Ürün satış Stantlarının verilmesi, yerleştirilmesi, denetim ve kontrolleri Bodrum Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yerine getirilecektir.

c) Pazaryeri ücretleri 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanun 52. Maddesine göre tahakkuk kesilecektir.

d) Pazar yeri Bodrum Kapalı Pazar Yeri içinde her hafta Pazar Gününde saat:07.00 ile 20.00 arasında            kurulacaktır

e) Pazaryerinde verilecek olan stantlar eşit olarak en 5 –boy 2,5 metre olarak verilecektir.

f) Stant açma hakkı verilecek olan kişilerin  sattığı ürünlerin antika özelliği taşıyıp taşımadığının  kontrolleri düzenli olarak Belediyemizce kontrol edilecektir.

g) Antika Pazarında çeşitliliğin sağlanması için pazaryerinin bir bölümü ilçe dışından günü birlik gelen antika ve değerli eşya standı açmak isteyen misafirlerimize ayrılacaktır.

h) Mali Hizmet Müdürlüğünce onay almayan hiç kimse pazaryerinde stant açamaz.

3) ÖZEL KURALLAR

a) Stant açmaya hak kazanmış olan stant sahibi, standını kimseye devir edemez veya kiraya veremez. Devir veya kiraya verdiği tespit edilen şahsın stant yeri iptal edilecektir.

b) 3 hafta üst üste geçerli bir mazereti veya raporu olmadan stant açmayan gerçek yada tüzel kişinin  stant yeri iptal edilecektir.

c) 3 hafta üst üste işgaliye ücretini ödemeyen stant sahibinin yeri iptal edilecektir.

d) Stantlarda kesinlikle antika ve antika değeri olmayan sıfır veya 2.el iç giyim, erkek ya da kadın elbise, ayakkabı, elektronik, hırdavat, zücaciye mobilya, oyuncak vb. ürünler satılamaz. Antika Pazarı açılan günlerde başka yerde stant açamaz

e) Pazaryeri içinde hanutçuluk yaptığı tespit edilen stant sahibinin standı iptal edilecektir.

f) Stant sahipler pazaryeri içinde başkalarını rahatsız edilecek şekilde müzik çalamaz veya müzik yayını yapamaz.

g) Pazaryeri içinde herhangi bir şekilde kavga olayını karışanların stantları iptal edilecektir.

h) Pazaryeri içinde genel huzur ve düzeni bozan stant sahibinin stant yeri iptal edilecektir.

i) Belirlenmiş olan stant ölçüleri dışında satış yaptığı 2’inci kez tespit edilen stant sahibinin standı iptal edilecektir.

j) Geçici veya zorunlu ayrılmalar dışında stantlarda stant sahibinin bulunması gerekmektedir.

k) Stantların içi ve çevresi temiz tutulacaktır.

l) Mezat satışları Bodrum Belediyesinin belirleyeceği gün ve saatlerde yapılacaktır

m) Yukarıda belirtilen genel ve özel kurallara uyulmadığı taktirde hiçbir ihtara gerek kalmadan stant yerleri Belediyemizce iptal edilecektir.

Bodrum Antika Pazarı'nda stant açmak isteyenler için aranacak şartlar ekteki dosyada belirtilmiştir.

Stant açmak isteyen aşağıdaki iletişim adreslerine başvurabilirler:

Komisyon Başkanı Ahmet Demirel:  ahmet.demirel@bodrum.bel.tr 02523161009