Bodrum Belediyesi

Belediyemiz Kiracılarına Tebliğ

Duyuru Tarihi:
08.05.2020

İlçemiz genelinde bulunan mülkiyeti ve tasarrufu Belediyemize ait taşınmazda, kiracı, ecrimisil durumunda olmanız sebebi ile 17 Nisan 2020 tarih ve 31102 Resmi Gazetede yayınlanan 16 Nisan 2020 tarihli 7244 numaralı Kanuna istinaden taşınmazlar hakkında Bodrum Belediyesince 28.04.2020 tarih 2020/50 sayı ile Meclis Kararı alınmıştır.

17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı resmi gazetede yayımlanan 16 Nisan 2020 tarihli 7244 numaralı “Yeni Koronavirüs(Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda;

“Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve bağlı kuruluşları ile bunların üyesi olduğu mahalli idare birliklerinin mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin olarak ilgili mevzuatınca yapılan satış, ecrimisil ve kiralamadan kaynaklanan bedellerinveyatutarların, 19/03/2020 tarihinden itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gereken kısımlarının 3 ay ertelenmesine Büyükşehir Belediyeleri, Belediyeler, İl Özel İdareleri ve birliklerde Meclis; bağlı kuruluşlarda ise yetkili karar organı yetkilidir. Bu süreler, bitiminden itibaren ilgisine göre Çevre ve Şehircilik Bakanı veya İçişleri Bakanı tarafından 3 aya kadar uzatılabilir. Söz konusu alacaklarertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilir. Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin olarak kira bedelleri tahsil edilmez.” Denilmektedir.

Bu kanunun gereği Bodrum  Belediyesince alınmış olan  28.04.2020 tarih 2020/50 sayılı Meclis Kararında;

• Faaliyetleri durdurulan işyerlerinden ((tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları (atari, Playstation vb.), her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, demek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezleri)); faaliyete bulunmadıkları süre boyunca kira tahsil edilmeyecek ve bu süre sözleşme süresinin sonuna ilave edilecektir.
  • Faaliyette bulunamayan işletmelerin faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin olarak kira bedelleri ise, Belediyemize faaliyette bulunmadıklarına dair belge ile başvurmaları durumunda Belediyemiz görevli ekiplerince yerinde yapılacak tespit sonrası faaliyette bulunmadığı döneme ilişkin olarak kira bedelleri tahsil edilmeyecek.
  • Mülkiyetinde veya tasarrufunda olan taşınmazlara ilişkin olarak Ecrimisil ve kiralamadan (faaliyeti devam eden kiracılar)  kaynaklı bedeller 19.03.2020 tarihinden itibaren 3 aylık döneme ilişkin tahsil edilmesi gereken kısımlarının 3 ay ertelenmesi, Söz konusu alacaklar ertelenen süre sonunda, ertelenen süre kadar aylık eşit taksitler halinde, herhangi bir gecikme zammı ve faiz uygulanmadan tahsil edilmesi kararı alınmıştır.

Bilgilerinizi ve Gereğini rica ederim.