Enerji Azaltım Yarışması

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce yürütülen "Muğla'da İklim Değişiminin Azaltımı" projesi kapsamında ilimiz genelinde 15 Mart - 15 Mayıs 2018 tarihleri arasında Enerji Azaltım Yarışması düzelenecektir. İklim değişiminde önemli bir role sahip enerji sektöründe elektrik tüketiminin bireysel konut kullanımlarında tasarruf tedbirleriyle azaltılması sağlanarak iklim değişikliği konusunda duyarlılığın ve bilincin söz konusu yarışma ile arttırılması planlanmaktadır. Yarışmada katılımcılara kayıt formu düzenlenecek, bütün katılımcılara LED ampul ve tasarffur tedbirleri kitapçığı verilecektir. Yarışma sonunda 2017-2018 Mar ve Nisan aylarına ait elektrik faturalarındaki tüketimler üzerinden değerlendirme yapılacaktır. Değerlendirme sonucunda bir önceki yıla göre en çok azaltım sağlayan ilk üç katılımcıya sırasıyla, enerji tasarrıflu (A++) buzdolabı, çamaşır makinası, bulaşık makinası verilecektir.