BODRUM ALMAN TUR OPERATÖRLERİNE TANITILMAYA DEVAM EDİYOR

16 Mayıs 2017 15:51

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV), Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve Bodrum Ticaret Odası’nın işbirliğiyle düzenlenen tanıtım çalışmaları kapsamında Alman turizmciler Bodrum’a geldi.

Yaz ayları öncesi Bodrum’da tanıtım çalışmalarına hız verildi. Bodrum’un tanıtımı için dünyanın pek çok ülkesinde gerçekleştirilen çalışmalar sürüyor. Meeting Point seyahat acentesinin Almanya’da işbirliğinde bulunduğu Almanya’nın 4. büyük tur operatörü olan FTI Grup ve diğer Alman acentecilerden oluşan 40’a yakın turizmci Bodrum’u ziyaret etti. Labranda Bodrum Princess Otel’de konaklayan turizmciler, öncelikle Bodrum Belediyesi Trafo Cafe’de düzenlenen toplantıya katılarak yetkililerden Bodrum hakkında detaylı bilgiler aldı.

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Halil Özyurt, BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar ile BOTAV üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıya Meeting Point Ege Kontrat Müdürü Ali Sertkaya, Meeting Point Bodrum Kontrat Müdürü Hakan Alim, 5VF Türkiye Ürün Müdürü Sabine Praehauser, 5VF Türkiye Sorumlusu Susan Maid ve 5VF Ürün Pazarlama Sorumlusu Bülent Öztürk katıldı. Toplantıda Alman turizmcilere, Bodrum tanıtım filmi ile Bodrum’da 28 yıldır düzenlenen uluslararası organizasyon The Bodrum Cup tanıtım filmi gösterildi.

Her yıl yurtdışı başta olmak üzere 30 ülkede fuarlara katıldıklarını belirten BOTAV Genel Sekreteri Cemil Bayraktar, “BOTAV olarak Avrupa, Rusya, Doğu Avrupa ülkeleri, Azerbaycan; son yıllarda da Çin ve Hindistan’a yöneldik. Tanıtım çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz.” dedi.

BODER Başkanı Halil Özyurt ise Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kocadon’un selamlarını ileterek başladığı konuşmasında; “Bodrum tarih boyunca sağlık kenti ve eğlence kenti olmuştur. Bodrum mevsimiyle, iklimiyle özel bir yerdir. İlaçsız bir şekilde astım hastalığına iyi gelen bir dokusu vardır; mevsimi, iklimi vardır buranın. Bu anlamda ilk Hipokrat burayı keşfetmiştir ve Bodrum o zamanki yıllarda, hem Hristiyanlığın hem Museviliğin haç yolunda bir sağlık merkezi olarak bilinirmiş.” dedi.

Meeting Point Ege Kontrat Müdürü Ali Sertkaya ise çalıştıkları iki Alman acentesi sayesinde krize rağmen Bodrum’da 2017’deki kapasitelerini, garantili uçak koltukları alınarak 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Üç gün boyunca Bodrum’da kalacak olan Alman kafile, Bodrum’un tarihi ve kültürel alanlarını, turistik tesislerini ve önde gelen mekanlarını gezip bilgi alıyor, Türk yemeklerinin tadına bakarak yöresel ürünleri inceliyor.