3. KARAOVA BAĞBOZUMU BULUŞMASI

9 Eylül 2017 18:09

Bodrum Belediyesi'nin destekleriyle Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği (Karaova-Der) tarafından düzenlenen “3. Karaova Bağbozumu Şenliği” devam ediyor.

Dün Bodrum'da Kumbahçe Mahallesi'nden Bodrum Belediye Meydanı'na yapılan kortej yürüyüşüyle başlayan şenlik bugün de Mumcular Mustafa Kalem Park'ında düzenlenen açılışla devam etti.

Açılışa; CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ ve Ömer Süha Aldan, Muğla Vali Yardımcısı Mehmet Fikret Çavuş, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve eşi Hülya Kocadon, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Karaova-Der Başkanı Ali Öztürk, Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri ile Karaova bölgesinden vatandaşlar katıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon 3. Karaova Bağbozumu Şenliği'ne katılan misafirleri selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

"Bugün burayı gezerken gördüklerim, Bodrum'un nereden ne şartlarla ne zorlukları basamakları tek tek aşarak, nereye geldiğinin en güzel göstergesidir. Bugün Bodrum Belediye Başkanı olarak, tarımcılıktan hayvancılıktan geçinen bir ailenin çocuğu olarak burada konuşabiliyorum. Bodrum'un geçim kaynağı tarımcılık, hayvancılık, süngercilik ve balıkçılıktır. Yani esasında fakir bir balıkçı kasabasıydı Bodrum ama hep değerlerine sahip çıktı, kentsel kimliğine sahip çıktı. Bugün de aslımızı asla unutmadan, nereye gelirse gelsin dünya şehri de olsa aslımızı inkar etmeden aslımıza sahip çıkıyoruz. Bu güzel sahip çıkmaya emeği geçen, katkı sağlayan herkese bir defa daha teşekkür ediyorum. Yanınızda olmaktan son derece mutlu ve gururluyum, hepinize iyi eğlenceler." dedi.

Yapılan diğer konuşmaların ardından 3. Karaova Bağbozumu Şenliği'nin açılışı gerçekleştirildi.

Protokol etkinlik alanındaki yöresel ürünlerin sergilendiği stantları tek tek gezdi. Esnaf ile sohbet edip satışa sundukları ürünleri tadarken ürünler hakkında da bilgiler aldı.